czwartek, 25 grudnia 2014

Surówka ogórkowa z porem

Intensywny smak pora przełamany delikatnym ogórkiem i odrobiną czosnku to idealne połączenie. Surówka ogórkowa z porem może stanowić pyszny dodatek do różnego rodzaju mięs, pieczeni.



Składniki:

  • 3 duże zielone ogórki
  • 1 por
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
Ogórki kroimy w kostkę (ze skórką), a por w półtalarki. Czosnek obieramy i miażdżymy. Wszystko przekładamy do miski - dodajemy oliwę z oliwek, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników surówkę wstawiamy na 30 minut do lodówki.

Smacznego!





1 komentarz:

  1. Jestem akurat na diecie więc taki przepis bardzo mi się przyda :) Dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.