Składniki:
- 4 żółtka
- 1 szklanka cukru pudru
- 50 dag mąki tortowej
- 25 dag margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Pieczemy 2 placki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni około 20-30 minut. Po przestudzeniu ciasto przekładamy bitą śmietaną.
- 0,5 litra śmietany kremówki (36%)
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 opakowania śmietan fix
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fix. Ciasto przełożone bitą śmietaną polewamy gorącym karmelem (puszkę skondensdowanego mleka słodzonego gotujemy na wolnym ogniu ok. 2 godzin).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.