Przepis bierze udział w akcji "Pieczarkowy Tydzień".
Składniki:
- pół opakowania dużych muszelek
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 20 dag pieczarek
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 15 dag sera żółtego
- sól
- pieprz
- chilli
Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, dodajemy pokrojone pieczarki i startą na tarce o grubych oczkach marchew. Póżniej dodajemy mielone mięso wieprzowe. Wszystko dokładnie podsmażamy. Na koniec dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.
W dużej ilości osolonej wody gotujemy muszelki. Uważamy jednak, aby nie były zbyt miękkie. Ugotowane muszelki nadziewamy farszem i umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Wierzch muszelek posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika i podgrzewamy ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni do momentu roztopienia się sera.
Smacznego!
Bardzo fajne danie. Dziękuję za dodanie do akcji. Mam nadzieję, że nie uznasz, że się czepiam - ale jak już wklejasz banerek bez agregatorowego logo, to poproszę, aby przekierowywał do zaproszenia do akcji z mojego bloga, albo niech będzie ten agregatorowy ;) Może być też link do zaproszenia z mojego bloga. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKochana popraw proszę, bo tak będę musiała odrzucić :(
UsuńFaszerowane muszelki. If you know what I mean.
OdpowiedzUsuńDodany do akcji, dzięki.
OdpowiedzUsuńAbsolutnie pyszne danie.
OdpowiedzUsuń