Składniki:
- 250 g masła
- 100 g cukru pudru
- 250 g mąki tortowej
- 80 g budyniu waniliowego
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek). Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę). Zimne ciasto rozwałkowujemy i foremkami wycinamy różne wzory. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
super ciasteczka ;)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wyglądają Twoje ciasteczka !
OdpowiedzUsuńPolecam. Naprawdę są bardzo smaczne i szybko znikają z talerza.
UsuńPrzyznam, że nie jadłam jeszcze takich. Muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńPiękne ciasteczka! :) Na pewno wypróbuję przepis, pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuń