piątek, 27 lutego 2015

Ciasteczka budyniowe

Zdarza się Wam, że macie ochotę na coś słodkiego do herbaty? Mnie tak. Dzisiaj proponuję chrupiące i delikatne ciasteczka budyniowe



Składniki:


  • 250 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 250 g mąki tortowej
  • 80 g budyniu waniliowego
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek). Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę). Zimne ciasto rozwałkowujemy i foremkami wycinamy różne wzory. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!








5 komentarzy:

  1. Bardzo smakowicie wyglądają Twoje ciasteczka !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam. Naprawdę są bardzo smaczne i szybko znikają z talerza.

      Usuń
  2. Przyznam, że nie jadłam jeszcze takich. Muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne ciasteczka! :) Na pewno wypróbuję przepis, pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.