Składniki:
Naleśniki:
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- szczypta soli
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Wszystkie składniki miksujemy i smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor.
Farsz:
- 30 dag pieczarek
- 1 marchewka
- 1 mała cebula
- sól
- pieprz
Dodatkowo:
- 1 opakowanie sosu borowikowego Knorr
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy przestudzony farsz i zwijamy jak gołąbki.
Sos borowikowy Knorr przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Naleśniki podajemy podgrzane na suchej patelni i polane sosem borowikowym.
Smacznego!
Pyszne naleśniki. Z tym nadzieniem i sosem to poezja :)
OdpowiedzUsuńFajna propozycja :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię naleśniki.