poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Naleśniki z pieczarkami

Ciasto naleśnikowe możemy wzbogacić różnymi dodatkami. Pomysłów jest wiele i każdy z nas ma swoje ulubione kombinacje smakowe. Dzisiaj zapraszam na naleśniki z pieczarkami.




Składniki:

Naleśniki:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
Wszystkie składniki miksujemy i smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor.

Farsz:
  • 30 dag pieczarek
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • sól
  • pieprz
Dodatkowo:
  • 1 opakowanie sosu borowikowego Knorr
Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy. Na patelni przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki i startą ma tarce marchewkę. Doprawiamy solą i pieprzem. 

Na każdym naleśniku rozsmarowujemy przestudzony farsz i zwijamy jak gołąbki. 

Sos borowikowy Knorr przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. 

Naleśniki podajemy podgrzane na suchej patelni i polane sosem borowikowym.

Smacznego!





2 komentarze:

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.