Składniki:
- 1 i 1/4 szklanki mleka
- 1 i 1/2 mąki
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cukru
- odrobinę soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
Jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sól i olej. Staramy się, aby nie było grudek. Smażymy pancakes na małej patelni na odrobinie oleju. Podajemy od razu z owocami, dżemem, cukrem pudrem, bitą śmietaną, a najlepiej smakują z syropem klonowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.