Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 torebka ryżu
- 1 pęczek włoszczyzny
- 1 kostka rosołu z kury Knorr
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- śmietana 18%
- 2 listki laurowe
- koperek
- sól
- pieprz
Do garnka z obranymi warzywami wlewamy 1,5 litra wody. Wrzucamy listki laurowe i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Pod koniec gotowania dodajemy kostkę rosołową i zabielamy śmietaną.
Mięso mielimy, dodajemy ugotowany ryż i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy niewielkie pulpeciki, które wrzucamy na gotujący się wywar warzywny. Gotujemy je kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Zupę pomidorową podajemy z pulpecikami mięsno-ryżowymi i posypujemy koperkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.