środa, 19 sierpnia 2015

Zupa-krem z pieczarek

Dzięki niezwykłemu aromatowi i smakowi tej zupy nikt się nie oprze. Zupa-krem z pieczarek jest świetnym pomysłem nie tylko na codzienny obiad, ale również na przyjęcie. 




Składniki:

  • 500g pieczarek
  • 1 opakowanie kremowej zupy pieczarkowej Knorr
  • 1 cebula
  • 4 ziemniaki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietany
  • groszek ptysiowy
  • sól
  • pieprz
  • olej słonecznikowy
Pieczarki i cebulę kroimy w plastry i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w plastry ziemniaki i zalewamy bulionem warzywnym. Wszystko gotujemy ok. 30 minut, do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Tak przygotowaną zupę miksujemy. Kremową zupę pieczarkową Knorr mieszamy w 200 ml śmietany i dodajemy ją do bulionu z pieczarkami. Gotujemy ok. 10 minut. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym i koperkiem.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.