Składniki:
- 3 l mleka
- 3 szkl. kwaśnej śmietany
- 9 żółtek
- 1 szkl. cukru pudru
- 1 szkl. roztopionego masła
- 1 laska wanilii
- rodzynki, migdały, orzechy
- skórka pomarańczowa
Gotujemy mleko z laska wanilii. Żółtka łączymy ze śmietaną i wlewamy do wrzącego mleka. Gotujemy na wolnym ogniu 3-4 minuty. Odstawiamy z ognia do ostygnięcia, po czym wlewamy do woreczka z gazy i pozostawiamy , aby masa ociekła. Przygotowaną masę przekładamy do miski, dodajemy roztopione masło, cukier puder, startą skórkę z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie rozcieramy. Na końcu dodajemy bakalie.
Paschę możemy podać z lodami, bitą śmietaną i owocami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.