Składniki (35 babeczek):
- 1/5 kg mąki
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki śmietany
- 1 margaryna
- 1 jajko
- 3 żółtka
- cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Następnie ciasto dość cienko rozwałkowujemy i wycinamy kwiatuszki (jeśli nie mamy gotowej foremki możemy wyciąć szablon z kartonu). Foremki do babeczek smarujemy masłem i wykładamy ciastem. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu babeczki ozdabiamy według uznania: owocami, bitą śmietaną, galaretką itp.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.