czwartek, 14 sierpnia 2014

Babka z owocami kandyzowanymi

Keks nie należy do łatwych ciast, dlatego dzisiaj proponuję babkę z kandyzowanymi owocami. Prosta, szybka w wykonaniu i na prawdę pyszna.



Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • kostka masła
  • 15 dag cukru
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • ok. 20 dag owoców kandyzowanych
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.


Dodajemy jajka.


Następnie dodajemy makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.


Na koniec wsypujemy owoce kandyzowane (oprószone mąką) i delikatnie mieszamy.


Ciasto przekładamy do wąskiej blaszki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.



Smacznego!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.