Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 1 marchewka
- pęczek natki pietruszki
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka majonezu
- 50 g sera żółtego
Pierś z kurczaka drobno siekamy. Dodajemy startą na tarce (o grubych oczkach) marchew i posiekaną natkę pietruszki. Do tej masy dodajemy również jajko, oba rodzaje mąki, sól, pieprz, starty na tarce ser żółty, majonez. Na rozgrzany olej na patelni nakładamy łyżką masę mięsną i smażymy kotlety z obu stron. Podajemy z pomidorami i szczypiorkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.