Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
- 1 cukier wanilinowy Delecta
Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, żótka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Foremki silikowe smarujemy masłem i napełniamy ciastem . Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Do ciasta można dodać trochę gotowej masy makowej, wtedy otrzymamy makowe babeczki.
Przestudzone babeczki przekrajamy na pół, nakładamy bitą śmietanę, ozdabiamy truskawkami. Górną część babeczek posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.