sobota, 10 stycznia 2015

Sałatka z fasolą, selerem i kukurydzą

Sałatka, którą możemy przygotować bardzo szybko. Wystarczy otworzyć puszki, odkręcić słoiczek, dodać przyprawy i gotowe. Proponuję dodać więcej marchewki. Będzie bardziej kolorowa. Smak niesamowity. Spróbujcie!




Składniki:
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka białej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • słoiczek selera konserwowanego z marchewką
  • majonez (ilość według uznania)
  • sól
  • pieprz

Białą i czerwoną fasolę odsączamy na sicie, przelewając zimną wodą. Seler i kukurydzę również odsączamy z zalewy. Przygotowane składniki przekładamy do salaterki, doprawiając solą, pieprzem, dodajemy majonez i wszystko razem mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.