Papryka faszerowana
Często nie wiemy co przygotować z mięsa mielonego. A może proste danie - faszerowana papryka. Faszerowane warzywa są ciekawym pomysłem na obiad. Farsz jest cały czas wilgotny, a dzięki pieczarkom i ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków.
Składniki:
- 4 papryki
- 0,5 kg mięsa mielonego
- torebka ryżu
- 0,25 kg pieczarek
- bulion warzywny
- sól
- pieprz
- pół cebuli
Ścinamy górę papryki, wydrążamy środek i oczyszczamy. Cebulę drobno kroimy, przesmażamy na oleju, dodajemy mielone mięso. Mięso równomiernie obsmażamy, aż zmieni kolor. Stopniowo dodajemy bulion warzywny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Wszystko mieszamy i nadziewamy tym farszem papryki. Przykrywamy ściętą górą papryki. Wstawiamy je do piekarniku. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 45 minut.
Smacznego!
No no no uwielbiam faszerowaną paprykę!! :D
OdpowiedzUsuńSUPER PAPRYCZKA GOTUJĘ TAKĄ CODZIENNIE SWOIM DZIECIOM I NIE OBCHODZI MNIE CZY IM SIĘ ZNUDZIŁO CZY NIE MAJĄ JEŚĆ BY ROSŁY W SIŁĘ!!!!! TYLKO PAPRYKA I MIĘSO!!!
OdpowiedzUsuń