poniedziałek, 14 września 2015

Prince Polo z brzoskwiniami

Dzisiaj zapraszam na ciasto Prince Polo z brzoskwiniami. Delikatny, puszysty biszkopt z dodatkiem batoników, czekolady i brzoskwiń jest idealny do popołudniowej kawy.




Składniki:

Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
  • 1 litr śmietany kremówki 36%
  • 2 opakowania śmietan-fix
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 3 batony Prince Polo classic XXL
  • puszka brzoskwiń
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek - po jednej łyżce delikatnie mieszając. Ciasto wlewamy do blaszki (25x40 cm). Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu nasączamy sokiem z brzoskwiń.
Śmietanę ubijamy, dodając cukier puder i śmietan-fix. Dodajemy startą na tarce czekoladę, pokruszone batony i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tak przygotowaną masę nakładamy na biszkopt. 

Smacznego!





1 komentarz:

  1. Zgadzam się,uwielbiam to ciasto i dosyć często gości w moim domu.

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.