piątek, 10 lipca 2015

Kokoski

Dzisiaj coś do kawy. Małe kokoski w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych. 



Składniki:
  • 1 margaryna "Kasia"
  • 1 szklanka cukru
  • pół szklanki słodkiej śmietany
Te składniki wkładamy do garnka i gotujemy. Następnie studzimy i dodajemy:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Blaszkę smarujemy margaryną i wykładamy ciasto. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Zimne ciasto kroimy na małe kawałeczki i obtaczamy w gorącej polewie i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane kokoski wkładamy do lodówki.

Polewa:
  • 2 margaryny
  • 1 szklanka słodkiej śmietany
  • 10 łyżek kakao
  • trochę twardej czekolady
Dodatkowo:
  • pół kg wiórków kokosowych
Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.