niedziela, 26 kwietnia 2015

Ciasteczka "Grzebyczki"

Masz ochotę na coś słodkiego, a w lodówce ani jednego jajka. Zrób pyszne ciasteczka "Grzebyczki".




Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 1 margaryna
  • 1 cukier wanilinowy
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkowujemy je dość cienko i nożem kroimy długie paski o szerokości 7 cm. Wzdłuż, po środku każdego paska nakładamy marmoladę lub nutellę i składamy na pół. Złożone paski odcinamy co 7 cm, a brzegi każdego z nich nadcinamy co 1 cm. Ciasteczka układamy na blaszkę delikatnie posypaną mąką. Pieczemy na złoty kolor ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!










1 komentarz:

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.