Składniki:
- 0,5 kg młodej kapusty
- 4 ogórki małosolne
- pomidorki koktajlowe
- 0,5 cebuli
- 5 młodych marchewek
- szczypiorek
- kilka łyżek czerwonych porzeczek
- dressing ziołowy
Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, główkę kroimy na ćwiartki, a następnie szatkujemy. Ogórki małosolne przekrawamy na pół, a następnie kroimy w talarki. Pomidorki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę. Szczypiorek siekamy. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Porzeczki obrywamy z gałązek. Wszystkie warzywa mieszamy i polewamy dressingiem ziołowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.