Składniki:
- 1 margaryna "Kasia"
- 1 szklanka cukru
- pół szklanki słodkiej śmietany
Te składniki wkładamy do garnka i gotujemy. Następnie studzimy i dodajemy:
- 2,5 szklanki mąki
- 3 jajka
- 2 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Blaszkę smarujemy margaryną i wykładamy ciasto. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Zimne ciasto kroimy na małe kawałeczki i obtaczamy w gorącej polewie i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane kokoski wkładamy do lodówki.
Polewa:
- 2 margaryny
- 1 szklanka słodkiej śmietany
- 10 łyżek kakao
- trochę twardej czekolady
Dodatkowo:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.