niedziela, 24 sierpnia 2014

Surówka z białej kapusty

Czy ktoś mógłby się obejść bez świeżych warzyw? Ja na pewno nie. Warto jeść je kilka razy dziennie, na przykład w surówce z białej kapusty.





Składniki:
  • 1 nieduża biała kapusta (ok. 80 dag)
  • 2 marchewki
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka cukru
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Myjemy warzywa i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy cukier, sól, sok z cytryny, pieprz i całość dokładnie mieszamy. Wlewamy olej, ponownie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.