Składniki:
225 g masła
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
1 łyżeczka cukru waniliowego
3 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka soli
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
3/4 drażetek czekoladowych
Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do niej dodajemy jajka, cukier waniliowy i nadal miksujemy. Mąkę przesiewamy z solą, sodą i dodajemy do masy. Na koniec dodajemy drażetki czekoladowe (można je zastąpić pokrojoną czekoladą). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok. 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.