niedziela, 15 marca 2015

Ciasteczka z czekoladą "Pieguski"

Masz ochotę na coś słodkiego? Zapraszam na ciasteczka z czekoladą "Pieguski". Najlepsze są ciepłe, ale nawet na drugi dzień smakują. Szkoda tylko, że zostaje ich niewiele. 


Składniki:

225 g masła
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
1 łyżeczka cukru waniliowego
3 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka soli
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
3/4 drażetek czekoladowych

Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do niej dodajemy jajka, cukier waniliowy i nadal miksujemy. Mąkę przesiewamy z solą, sodą i dodajemy do masy. Na koniec dodajemy drażetki czekoladowe (można je zastąpić pokrojoną czekoladą). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok. 12 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.