niedziela, 17 maja 2015

Zupa porowa

Niezwykle smaczna zupa porowa. Pożywna, niedroga, a do tego ładnie prezentuje się na stole.





Składniki:

  • 1 duży por
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 marchew starta na tarce
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • bulion warzywny
  • kawałek piersi z kurczaka
  • 0,5 szklanki śmietany
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojony w cienkie plasterki por. Por dusimy na niewielkim ogniu, uważając, aby nie zbrązowiał. W garnku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, natkę pietruszki, bulion warzywny i kawałek piersi z kurczaka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy por. Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną i ponownie zagotowujemy.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.