Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- ok. 30 ugotowanej fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej)
- 12 plasterków wędzonego boczku
- przyprawa do kurczaka
- esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr
Filety z kurczaka przekrajamy wzdłuż na pół, rozbijamy delikatnie, ale cienko przez folię spożywczą. Każdą porcję posypujemy przyprawą do kurczaka. Ugotowaną wcześniej fasolkę dzielimy na porcje i owijamy boczkiem. Następnie przekładamy je na mięso i zwijamy roladki spinając je wykałaczkami. Roladki smażymy na patelni z każdej strony ok. 10 minut. Do garnka wlewamy szklankę ciepłej wody, dodajemy esencję do sosu pieczeniowego jasnego Knorr i doprowadzamy do wrzenia. Roladki wkładamy do sosu i dusimy pod przykryciem.
Smacznego!
Pięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuń