poniedziałek, 19 stycznia 2015

Papryka faszerowana

Często nie wiemy co przygotować z mięsa mielonego. A może proste danie - faszerowana papryka. Faszerowane warzywa są ciekawym pomysłem na obiad. Farsz jest cały czas wilgotny, a dzięki pieczarkom i ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków.



Składniki:

  • 4 papryki
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • torebka ryżu
  • 0,25 kg pieczarek
  • bulion warzywny
  • sól
  • pieprz
  • pół cebuli
Ścinamy górę papryki, wydrążamy środek i oczyszczamy. Cebulę drobno kroimy, przesmażamy na oleju, dodajemy mielone mięso. Mięso równomiernie obsmażamy, aż zmieni kolor. Stopniowo dodajemy bulion warzywny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Wszystko mieszamy i nadziewamy tym farszem papryki. Przykrywamy ściętą górą papryki. Wstawiamy je do piekarniku. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 45 minut.

Smacznego!












2 komentarze:

  1. No no no uwielbiam faszerowaną paprykę!! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. SUPER PAPRYCZKA GOTUJĘ TAKĄ CODZIENNIE SWOIM DZIECIOM I NIE OBCHODZI MNIE CZY IM SIĘ ZNUDZIŁO CZY NIE MAJĄ JEŚĆ BY ROSŁY W SIŁĘ!!!!! TYLKO PAPRYKA I MIĘSO!!!

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.