Składniki:
- 1 kg łopatki
- 1/2 kg wątróbki
- 1 i 1/2 bułki
- 1/2 szklanki bułki tartej
- masło roślinne
- 1 torebka kwaśnej śmietany
- 7 jajek
- sól
- pieprz
- dużo natki pietruszki
Mięso, wątróbkę i wcześniej namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy bułkę tartą, masło roślinne, jajka, śmietanę, natkę pietruszki, sól, pieprz. Wąską blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Do przygotowanej blaszki przekładamy nadzienie. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Bardzo ciekawe nadzienie, muszę spróbować zrobić zrobić coś podobnego - zobaczymy czy tez wyjdzie mi takie dobre? :)
OdpowiedzUsuń