piątek, 26 grudnia 2014

Nadzionko

Nadzionko to rarytas dla wszystkich wyrafinowanych smakoszy. To idealna propozycja na obiad lub jako samodzielne danie. Taki samym nadzionkiem faszeruję udka.




Składniki:
  • 1 kg łopatki
  • 1/2 kg wątróbki
  • 1 i 1/2 bułki
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • masło roślinne
  • 1 torebka kwaśnej śmietany
  • 7 jajek
  • sól
  • pieprz
  • dużo natki pietruszki

Mięso, wątróbkę i wcześniej namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy bułkę tartą, masło roślinne, jajka, śmietanę, natkę pietruszki, sól, pieprz. Wąską blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Do przygotowanej blaszki przekładamy nadzienie. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!



1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawe nadzienie, muszę spróbować zrobić zrobić coś podobnego - zobaczymy czy tez wyjdzie mi takie dobre? :)

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.