sobota, 6 czerwca 2015

Fasolka po bretońsku

Nie wiem dlaczego fasolka jest po bretońsku. Podobno w Bretanii jest w ogóle nieznana. Jednak najważniejsze, że jest bardzo smaczną jednogarnkową potrawą.




Składniki:
  • 300g drobnej fasoli
  • 500g cienkiej kiełbasy
  • 1 cebula
  • 2 marchwie
  • bulion warzywny
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
Fasolę gotujemy do miękkości, dodając do niej starte na tarce o dużych oczkach marchwie i bulion warzywny. Na patelni, na oleju, przesmażamy pokrojoną kiełbasę i cebulę. Do miękkiej fasoli dodajemy przesmażoną kiełbasę z cebulą. Dodajemy również kilka łyżek koncentratu pomidorowego. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.