Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 puszka brzoskwiń
- ok. 5 dag rodzynek
- sól
- cukier
- majonez
Kapustę pekińską szatkujemy. Do niej dodajemy pokrojone brzoskwinie oraz namoczone wcześniej rodzynki. Do smaku dodajemy szczyptę soli i cukru. Po wymieszaniu wszystkich składników dodajemy kilka łyżek majonezu.
Smacznego!
Bardzo fajna sałatka z wykorzystaniem owoców i kapustki. W takim wydaniu sałatki jeszcze nie próbowałam i myślę, że to by była fajna przekąska na wieczór. A wygląda bardzo apetycznie. Dużo ciekawych przepisów widziałam też tutaj - https://najlepszewkuchni.pl/ . Może również znajdziecie tam inspirację dla siebie :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna sałatka na każdą okazję. Palce lizać taką wyśmienita
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę z takich powiadomien
OdpowiedzUsuń