niedziela, 16 sierpnia 2015

Sałatka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami i rodzynkami

Smaczna i kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem brzoskwiń i rodzynek.




Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 puszka brzoskwiń
  • ok. 5 dag rodzynek
  • sól
  • cukier
  • majonez
Kapustę pekińską szatkujemy. Do niej dodajemy pokrojone brzoskwinie oraz namoczone wcześniej rodzynki. Do smaku dodajemy szczyptę soli i cukru. Po wymieszaniu wszystkich składników dodajemy kilka łyżek majonezu.

Smacznego!





3 komentarze:

  1. Bardzo fajna sałatka z wykorzystaniem owoców i kapustki. W takim wydaniu sałatki jeszcze nie próbowałam i myślę, że to by była fajna przekąska na wieczór. A wygląda bardzo apetycznie. Dużo ciekawych przepisów widziałam też tutaj - https://najlepszewkuchni.pl/ . Może również znajdziecie tam inspirację dla siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczna sałatka na każdą okazję. Palce lizać taką wyśmienita

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo się cieszę z takich powiadomien

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.