środa, 12 sierpnia 2015

Zupa pomidorowa z mięsno-ryżowymi pulpecikami

W kuchni nie może pachnieć nudą, dlatego dzisiejsza zupa pomidorowa jest z dodatkiem kulek mięsno-ryżowych. Przepis jest bardzo prosty, a smak niepowtarzalny i na pewno zachwyci każdego. 




Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 torebka ryżu
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 kostka rosołu z kury Knorr
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • śmietana 18%
  • 2 listki laurowe
  • koperek
  • sól
  • pieprz
Do garnka z obranymi warzywami wlewamy 1,5 litra wody. Wrzucamy listki laurowe i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Pod koniec gotowania dodajemy kostkę rosołową i zabielamy śmietaną.

Mięso mielimy, dodajemy ugotowany ryż i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy niewielkie pulpeciki, które wrzucamy na gotujący się wywar warzywny. Gotujemy je kilka minut od czasu do czasu mieszając.

Zupę pomidorową podajemy z pulpecikami mięsno-ryżowymi i posypujemy koperkiem.

Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.