Składniki na biszkopt: 
- 5 jajek
 - 1,5 szklanki maki
 - 1,5 szklanki cukru
 - pół łyżeczki proszku do pieczenia
 
Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier, żółtka. Do tej masy stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po ostygnięciu biszkopt kroimy na dwa placki.
Składniki na masę truskawkową:
- 1 kostka masła
 - przecier z pół kg truskawek
 - 1 szklanka cukru
 
Truskawki miksujemy z cukrem. Masło dokładnie ucieramy na puszystą masę i stopniowo dodajemy (po jednej łyżeczce - inaczej się nie uda) masę truskawkową. Naponczowany biszkopt przekładamy masą truskawkową.
Smacznego!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.