niedziela, 13 września 2015

Ciasto kakaowo-czekoladowe

Gdy piekę to ciasto zapach unosi się w całym mieszkaniu. Jest tak przyjemnie, ciepło i słodko. Ciasto jest zawsze puszyste, chociaż na samych białkach.




Składniki:

  • 8 białek
  • 300 g brązowego drobnego cukru
  • 400 g mąki
  • 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao

Białka ubijamy na sztywną pianę powoli dodając brązowy cukier. Suche składniki (zmielone orzechy, mąkę, proszek do pieczenia, kakao) mieszamy i dodajemy do ubitej piany. Na koniec wlewamy olej. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasto. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni,

Smacznego!




3 komentarze:

Spodobał Ci się mój przepis? Daj G+
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.